16/12/2015

VIDEO EL ARRUÍ (Ammotragus lervia) EN SIERRA ESPUÑA (MURCIA)

16/12/2015

LA FISCALIA DENUNCIA A UN FUNCIONARIO POR AUTORIZAR LA CAZA EN LAS HOCES DEL CABRIEL

07/09/2015

Madrid debe eliminar más de la mitad de las cabras del parque Natural ABC

05/10/2016

Xixona exige medidas contra los furtivos para evitar la extinción de los ciervos de la Carrasqueta

30/09/2015

MOCIÓ PER A PROTEGIR ELS CERVOS DEL NOSTRE TERME DE L'AMENAÇA DELS CAÇADORS FURTIUS

Dirigit a Isabel López Galera, alcaldessa-presidenta de l’Ajuntament de Xixona

Joan Arques Galiana, com a portaveu del Grup Municipal de Compromís per Xixona, sol·licita que en el següent plenari ordinari es debata la següent

MOCIÓ PER A PROTEGIR ELS CERVOS DEL NOSTRE TERME DE L’AMENAÇA DELS CAÇADORS FURTIUS

Exposició de fets

L’Associació en Defensa d’Herbívors contra els Incendis Forestals (ADHIF) s’ha posat en contacte amb Compromís per Xixona per traslladar-nos la seua preocupació davant de l’extermini que estan patint els cervos mascles que viuen a les nostres serres, per culpa de caceres incontrolades. Esta ignomínia està posant en greu perill la subsistència d’esta espècie, ja que, segons expliquen, en les bandades de cervos que habiten el nostre terme ja queden pocs mascles.

A més, ADHIF també ha detectat moltes morts d’animals en les carreteres de muntanya que travessen els hàbitats de les nostres espècies, fet que atribueixen a les grans velocitats amb què circulen alguns vehicles, especialment motocicletes (i ja sabem que este és un problema recurrent al qual hem de posar remei entre tots com més prompte millor).

Així mateix, ADHIF també denuncia que alguns abeuradors de les nostres serres han estat secs este estiu, circumstància també molt damnosa per a les espècies animals d’un terme com el nostre, tan afectat per la sequera.

Atesos tots estos motius, Compromís per Xixona proposa que el Plenari de l’Ajuntament de Xixona prenga, amb caràcter urgent, els següents:

Acords

PRIMER. Instar la Conselleria de Medi Ambient a renovar els càrrecs actuals dMedi Ambient i seleccionar altres persones més capacitades i sensibilitzades amb la nostra fauna i flora.

SEGON. Demanar novament a Conselleria més guardes forestals per a cobrir el nostre terme, amb especial atenció a l'època del bram del cervo (la berrea), i que s’ocupen, entre altres moltes tasques, de mantindre sempre amb aigua els abeuradors.

TERCER. Sol·licitar a Conselleria de Medi Ambient que instaure sancions exemplars contra els caçadors que atempten il·legalment contra la vida dels cervos i altres animals.

QUART. Instar a la Conselleria de Foment i Medi Ambient a prendre les mesures necessàries per a la instal·lació de radars en les nostres carreteres de muntanya (especialment, la CV-810 en el tram Tibi-Xixona i la CV-800 en el tram Xixona-la Sarga) que milloren la vigilància per a evitar atropellaments d'animals. 

Xixona, 24 de setembre de 2015

09/09/2015

INTRODUCCIÓN DE LA CABRA MONTÉS EN LA PROVINCIA DE ALICANTE

08/09/2015

ESCUELA DE PASTORES

07/09/2015

Nuestra lucha continúa

06/06/2015

EL REGRESO DEL BISONTE EUROPEO PARA LUCHAR CONTRA LOS INCENDIOS FORESTALES

05/05/2015

LA ISLA DE LA PALMA SERÁ ESCENARIO DE LA MASACRE DEL ARRUÍ EN LOS PRÓXIMOS MESES

21/03/2015

REPORTAJE MUY INTERESANTE DE EL ESCARABAJO VERDE DE TVE2 (Yo, pastor)

02/03/2015

ANDA (Asociación Nacional para la Defensa de los Animales)

21/02/2015

EL CONSELL USARÁ EL PASTOREO DE CABALLOS PARA PREVENIR INCENDIOS.

12/02/2015

En defensa del arruí

21/01/2015

Otro punto de vista, nuestro amigo el arrui......

10/01/2015

La Font Roja se queda sin rebaño para la prevención de fuegos forestales

DIARIO INFORMACIÓN


 

Alcoy

La Font Roja se queda sin rebaño para la prevención de fuegos forestales

Nadie se ha interesado por el concurso convocado por el Ayuntamiento para usar el corral del Mas de Nyego

M. V. 10.01.2015 | 10:17

El parque natural de la Font Roja se queda, al menos de momento, sin rebaño para la prevención de incendios forestales. Una sitiuación que es consecuencia de que nadie se ha interesado por el concurso convocado por el Ayuntamiento de Alcoy para utilizar el corral del Mas de Nyego y pastar por el paraje.

Tal y como se informó en su momento, la Conselleria de Medio Ambiente construyó años atrás un corral en el Mas de Nyego, dentro del parque natural de la Font Roja, con el objetivo de que un rebaño de ovejas o cabras pastara por el parque natural y contribuyera a la prevención de incendios. Visto que nadie se interesaba por la iniciativa, el Ayuntamiento decidió la convocatoria de un concurso, que se ha saldado con idéntico resultado.

El concejal delegado, Paco Agulló, lamentaba este hecho, señalando que «tendremos que estudiar el asunto, y si es posible proceder a una negociación directa con algún ganadero para ver si así hay más éxito».
http://www.diarioinformacion.com/alcoy/2015/01/10/font-roja-queda-rebano-prevencion/1586375.html#EnlaceComentarios

Logo

Necesitamos su consentimiento para cargar las traducciones

Utilizamos un servicio de terceros para traducir el contenido del sitio web que puede recopilar datos sobre su actividad. Por favor, revise los detalles y acepte el servicio para ver las traducciones.